MAGYAR | ENGLISH | DEUTSCH

Debreceni Nyári Egyetem Budapesti Nyelviskolája

Általános információk

Gyakori kérdések

Milyen szálláslehetőségeket biztosít a Debreceni Nyári Egyetem Budapesti Nyelviskolája?

A debreceni anyaintézménnyel ellentétben nem kínálunk vagy szervezünk szállást diákjainknak, de néhány hasznos linkkel szívesen segítünk a keresésben:
http://www.budapestholidayservice.com/
http://www.budapesthotelservice.com/budget.php
http://www.budapestapartments24.com/
http://www.hungary4rent.com/
http://www.cabudapest.com
http://www.facebook.com/bibipanzio
http://www.bibipanzio.hu/galeria/

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a fenti linkeken keresztül elérhető szállásadókkal semmilyen kapcsolatban nem állunk, így a szolgáltatásaikért sem áll módunkban semmiféle felelősséget vállalni.

 

Hogyan történik a kurzusok előtti szintfelmérés?

Értelemszerűen kezdők (illetve azon jelentkezők, akik jelenleg is diákjaink, így ismerjük tudásszintjüket) számára nincs szükség szintfelmérőre, akik azonban a jelentkezők közül ennél magasabb szinten vannak, azoknak a jelentkezési lapon megadott saját véleményük alapján egy írásbeli szintfelmérő tesztet küldünk a jelentkezést követően. Kérjük, hogy ezt a szintfelmérőt segítség nélkül töltsék ki a tervezett kurzusindítás előtt, majd a jelentkezési határidőt követő két napon belül küldjék vissza a címünkre, faxszámunkra vagy email-címünkre. A szóbeli szintfelmérésre (ez egy kb. 5-15 perces rövid beszélgetés egyik tanárunkkal) előzetes egyeztetés után van lehetőség, az intenzív kurzusok esetén a szintfelmérést általában a kurzus első napjának reggelén, 8 órakor tartjuk (ez egy kb. 20-30 perces foglalkozás a többi diákkal együtt). A szintfelmérés eredményeképpen alakulnak ki a végleges csoportok, amelyeket a fenti módon ismét értesítünk az eredményekről.

Milyen létszám szükséges ahhoz, hogy egy csoport megalakulhasson?

Csoportos kurzusaink esetében az egyes kurzustípusok leírásánál megadott irányelvek szerint járunk el.

Van-e korhatár a tanfolyamokon?

Az alsó korhatár 16 év, felső korhatár nincs. Voltak már 80 év feletti hallgatóink, akik sokat, nagy lelkesedéssel és hatékonyan tanultak a kurzusokon.

Szükségem van vízumra ahhoz, hogy Magyarországra menjek és ott tanuljak?

Ez attól függ, hogy a hallgató melyik országból érkezik. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a vízumot mindenkinek saját magának kell beszereznie, ebben sajnos nem tudunk segítséget nyújtani.

Hogyan tudok fizetni?

Banki átutalással (ez esetben kérjük az átutalási bizonylatot a kurzus megkezdésekor bemutatni), vagy irodánkban bankkártyával vagy készpénzzel (forintban).

Banki adataink a következők:

Debreceni Nyári Egyetem Nonprofit Közhasznú Kft.
H-4032 Debrecen, Egyetem tér 2.
(az Erste Bank Hungary Zrt-nél)

IBAN (EUR): HU16 11600006-00000000-04165015
IBAN (HUF): HU06 11600006-00000000-02994114
SWIFT: GIBAHUHB