Debreceni Nyári Egyetem - Grundtvig projekt 2010
„Az anyanyelvi kultúra megőrzése idegennyelvi környezetben”
magyarul | in English
News from Education & Culture DG

Unable to open RSS Feed http://ec.europa.eu/education/rss_education_en.xml with error HTTP ERROR: 301, exiting

A műhely szervezője

A Debreceni Nyári Egyetem magyar nyelv és kultúra oktatással foglalkozik külföldiek számára. Célja, hogy elősegítse az érdeklődők mélyebb ismeretszerzését a magyar nyelvről és kultúráról. Az e feladatot ellátó hazai intézmények közül nyári egyetemünk tekint vissza a legnagyobb hagyományokra: 1927 óta folytatja ezirányú tevékenységét, s ma is a legnagyobb ilyen profilú hazai rendezvénynek számít.

Ma a világ mintegy 50 országával állunk kapcsolatban, a magyar nyelvet oktató egyetemekkel, tudományos intézetekkel, civil szervezetekkel, cégekkel. Kurzusainkra a világ több mint 35 országából érkeznek a résztvevők. Évente kb. 1000 hallgatót fogadunk, oktatóink létszáma pedig meghaladja az ötvenet. Nyári tanfolyamunkon a nyelvórák mellett előadásokat is kínálunk hallgatóinknak a magyar irodalom, nyelvészet, történelem, kultúra, képzőművészet, néprajz, gazdaság, országismeret tárgyköréből magyar és idegen nyelveken.

Tanfolyamainkon nem csak nyelvtanítás folyik, hanem ehhez kapcsolódóan -mintegy az országismeret részeként- gazdag kulturális programot (táncház, komoly és könnyűzenei koncertek, kirándulások) is biztosítunk hallgatóink számára.